Trailblazer Forum banner
1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi my fellow TBer's, newbie here. I googled my issue and it lead me to this site, so here I am. Bought my new Trailblazer 2 months ago, really enjoying it. Strange thing happened last month and today...when I shut off the Auto engine stop, a loud crackle sound came through the radio. Scared the heck out of me both times! The 1st time it happened I wasn't sure if it was my XM, and just a coincidence that I shut off the engine stop at the same time..but today it did the same. I called the dealer where car was purchased, they said they never heard of this happening. Said if I want to stop by and they would take a look at it. I saw a few posts on here about the popping noise, but it had to do with braking. Has anyone else had this happen with the Auto shut off? Thanks in advance.
 

·
Super Moderator
2021 TB Zues Bronze Activ
Joined
·
822 Posts
Yea your pop is happening in a diff way then we are seeing here. I wonder if it has to be some electrical impulse, feedback causing it. I don't think the dealer will find this issue till it becomes almost a regular thing on most start ups and drives. Ours has done it like 3 times and not from the auto start button which I turn off everytime I drive the car yet my wife leaves it on.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Yea your pop is happening in a diff way then we are seeing here. I wonder if it has to be some electrical impulse, feedback causing it. I don't think the dealer will find this issue till it becomes almost a regular thing on most start ups and drives. Ours has done it like 3 times and not from the auto start button which I turn off everytime I drive the car yet my wife leaves it on.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Thanks for the information.
Yea your pop is happening in a diff way then we are seeing here. I wonder if it has to be some electrical impulse, feedback causing it. I don't think the dealer will find this issue till it becomes almost a regular thing on most start ups and drives. Ours has done it like 3 times and not from the auto start button which I turn off everytime I drive the car yet my wife leaves it on.
Thanks for the quick response and information. My other question to the dealership was my phone was charging both times when it did this, could that have caused it? When I'm out and about tommorow I'm going to try to recreate it and see what happens. What caused yours to make the noise?
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Hi my fellow TBer's, newbie here. I googled my issue and it lead me to this site, so here I am. Bought my new Trailblazer 2 months ago, really enjoying it. Strange thing happened last month and today...when I shut off the Auto engine stop, a loud crackle sound came through the radio. Scared the heck out of me both times! The 1st time it happened I wasn't sure if it was my XM, and just a coincidence that I shut off the engine stop at the same time..but today it did the same. I called the dealer where car was purchased, they said they never heard of this happening. Said if I want to stop by and they would take a look at it. I saw a few posts on here about the popping noise, but it had to do with braking. Has anyone else had this happen with the Auto shut off? Thanks in advance.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Hi my fellow TBer's, newbie here. I googled my issue and it lead me to this site, so here I am. Bought my new Trailblazer 2 months ago, really enjoying it. Strange thing happened last month and today...when I shut off the Auto engine stop, a loud crackle sound came through the radio. Scared the heck out of me both times! The 1st time it happened I wasn't sure if it was my XM, and just a coincidence that I shut off the engine stop at the same time..but today it did the same. I called the dealer where car was purchased, they said they never heard of this happening. Said if I want to stop by and they would take a look at it. I saw a few posts on here about the popping noise, but it had to do with braking. Has anyone else had this happen with the Auto shut off? Thanks in advance.
I have had my car for 6 months, it started with the pop when my start stop happened and then would turn off my power steering when ever it happened. It then started to do it when in turned the car on, my breaks would stutter and be extremely sensitive. I have had to at the dealership for 2 of the 6 months of owning the vehicle. Currently it only pops when the undercarriage has been wet. It will do it every time I take it through a car wash with an undercarriage wash. It has been the most frustrating thing ever. It got to the point it turned off every system in my car.
 
1 - 10 of 10 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top